Wednesday, 14 March 2012

Cashiering PART 3

Bersedia Mengahadapi Cabaran Yang Mendatang.

Kehidupan ku sebagai seorang Staff dalam Lion Group Management sudah sebati dalam diri. Kemudahan yang aku dpt semenjak aku bekerja ni semakin membuak-buak.
Setiap hujung bulan aku di beri bonus bulanan. Aku rasa bos aku seorang yang baik hati la kali ni, kan LISA ? hahahahaha.
Dalam store tu pun makin rmai jgk kwn-kwn aku. Maka cuci mata !
Hm , hbis psl kerja punya story. Actually, berbulan lamanya aku nda buat posting baru di blogger ni.
( bizi keje lah katakan )
Last post aku buat xsilap bulan 12 lepas exam spm. Naaa ==' , dlm 3 bulan aku x lyn blogger. HAHA
xpa , lps ne suma aku lyn . Namunn, dlm kesibukan tu, aku rajin buka pesbuk hari-hari .
Betul beliau aku ckp , 'rindu tu kau nanti mau sekolah' . Terus terang aku rindu SMK.BANDARAYA KK , aku rindu bdk-bdk pengakap, kwn-kwn stu kelas, tdk lupa juga cikgu-cikgunya yang slalu membimbing aku smpai hari ini. Tanpa SMKB , siapa la ba aku ni , kebijaksanaan aku , kepintaran aku suma aku dpt dari sana. AKU RINDU SEKOLAH TUU .
Kepada budak Bandaraya , jaga sekolah anda bagus-bgus yea.

Eh , knp ceta psl sekolah pula.
 Apa ba lagii aku mau cerita ne . haha. rthu ja laaa . sambungg esokk , mengantuk suda akuuu.
:P

Tuesday, 3 January 2012

Cashier - Part 2

Harii kedua akuu di store , still training mcm biasa . Tapi kali ni aku sebagai 'packer'.
Berlainan dengan semalam , hari ini aku observe semua apa yang cashier patut buat .
Sempat juga aku mencatat sedikit nota . 'complicated juga tugas cashier ni ' dalam hati aku .
Keesokannya , seperti biasa aku masih lagi training sebagai 'packer'.
Nota yang aku catat , aku baca hari-hari , selalu minta tunjuk ajar dengan staff .
Hari keempat , chief cashier memberi aku greenlight untuk buka 'kaunter sendiri' . Alangkah
gembiranya aku masa tu . HAHA
Walau masa training ku belum genap seminggu , chief cashier memuji kehebatan ku , 'cepatt kau belajar ni
rip , buka kaunter bisuk ahh. ' katanya .
Kemudian , genap seminggu aku jadi cashier , dalam seminggu tu aku diperkenalkan dengan
PDV PGV PPV .

PDV / Parkson Discount Voucher - Pink
- Baucar ni digunakan untuk mendiskaunkan harga sesuatu supaya jadi
lebih murah daripada biasa .

PGV / Parkson Gift Voucher - Green
- Baucar ni pula fungsi dia lebih kurang macam duit , acctually costumer yang guna
baucar ni untuk dapat 3x extra bonuslink point .

PPV / Parkson Promotional Voucher - Yellow
-Baucar ni hanya untuk promosi , lagipun jarang dapat baucar ni .

to be continue

Monday, 2 January 2012

Cashier - Part 1

Firstday dalam store , disuruh perkenalkan diri . Banyak juga part time baru masa tu .
Kmi pun perkenalkan la diri masing-masing . Lepas greet semua staff , aku di biarkan membaca buku
di dalam training room.
Hampir 3jam aku dibiarkan sendirian . 
Tepat jam 6.10 minit . Aku dibenarkan balik ke rumah . Sebab masih dalam training 
aku dibiarkan pulang lebih awal.

Thursday, 8 December 2011

came back !

KEBEBASAN TANPA BATASAN. HAHA

ASSALAMUALAIKUM KAWAN :)

-Hari ini tanggal 8HB Disember 2011, tamat sudah zaman persekolahan aku di SMKB.

-Last day di sekolah tadi, kmi bersalam-salaman, bergambar bersama. Perasaan sedih tu ada juga sbb kwn-kwn lama xboleh jmpa sudah hari-hari.

-‘2 tahun kta bersama, berpisah jua akhirnya’. Saufie ckp tdi. Perasaan cinta sekolah nda akan pernah hlng dlm diri aku, SMKB lahh tmpat aku mnempah ilmu dan nama. Akan aku kenang selamanya sekolah ku tercinta.

-start esok aku bekerja. Di mana ? di PARKSON, 1BORNEO KK. Bkn apa, senagaja mau isi msa cuti, better aku pi erja drpd terperuk dlm bilik hri-hri mcm ayam mengeram kn? HAHA. CALLL.

-esokk aku post entry lagii.wassalam

p/s :- xda orang ajar akuu men blogger, ada someone sudah janji tpi nda tau lah mc ingat atau tdk. Hhe :D

Saturday, 19 November 2011

SPM!

Spm time!

Good morning!
YAA, pada minggu pertama menghadapi SPM memang banyak timbul perasaan yang x diduga,

paper pertama aku hari isnin tu BAHASA MELAYU.
malam AHAD tuu, struggle lagi study BM even besok peperiksaan besar aku mula sudah.
keesokannya, awal aku bangun ehh.(JAM4)
sampai sekolah, aku rasa berdebar betul, baru arrive di depan pagar sekolah ja tu, lain lagi kali dalam dewan peperiksaan,
sampai dalam dewan peperiksaan.
rakan sekelas di sebelah aku ckp.
(ALAA RIPP, KAU BUAT MCM EXAM BIASA JA BA,KALAU GAGAL APA BOLEH BUAT KAN.HEHE)
aku cakap la.
(BONGOK! SPM INI!)
berani-beraninya dea ckp begitu dengan aku.
tapi.
perasaan berdebar campur takut campur stress masih lagi bermain dalam jiwa. HAHA
aku steadykan diri aku serta merta,
fuuuuuuuuaaafuaaaafuuuuuaaa fuuuuu.

soalan BM kali ni agak senang bagi aku.
syukur Alhamdulillah. Allah S.W.T membantu aku masa tu. 
:icongreedneko88haha:


SYUKUR
setelah empat paper berlalu, aku rasa okay.
confident juga aku menjawab paper BM,BI,SEJARAH,MATHS minggu pertama.
lagi 3minggu then aku akan bebas! HAHA
wish me luck next week, 





Tuesday, 25 October 2011

BLOGGING MY LIFE AWAY :D

ASSALAMUALAIKUMM


Apa khabarr suma. Yaa. Skali lgii blog aku kena HACK. senyummm:) mmg goblok ituu org.
Utk pengetahuan semua, ini blog yang ketiga aku buat.
Lps ni kalau kena hack lagi x lah aku tau.

Bestnya hari ini kerana
hari ni cuti persekolahan, hepii depavaali.
Sebentar td aku tertengok trailer d tv.
tidak ku sngka, PARANORMAL ACTIVITY 3 suda pn berada d pawagam. HAHA

by the way, SPM semakin hampir. Seolah-olah aku dikejar hantu. HAHAHAHA.
Hm. d bawah ni ada satu lirik lagu hujan.
best n idea punya muzik.



Hujan rantai rasa

G Bm
Dari pandangan aku
G Bm
makin kita usaha
C Cm G
Berpaut dengan rantai rasa cinta
G Bm
Kau pasti menungguku
G Bm
Ku juga begitu
C Cm G
Berpaut dengan rantai rasa cinta



chorus
G Bm C Cm
Usah kau cuba ‘tuk menangis..untuk bahagia
G Bm C Cm
Usah kau cuba lari dari..untuk bahagia

verse
G Bm
ku tak mahu binasa
G Bm
Biar kita selalu
C Cm G
Berpaut dengan rantai rasa cinta
repeat chorus x2